Welkom op kwbkattenbos.be

Nieuws

Degustatiefietstocht
Degustatiefietstocht 6 mei 2018
Met 68 enthousiaste deelnemers begonnen we zondagnamiddag 6 mei onder een stralende zon aan onze Degustatiefietstocht. Na slechts enkele keren trappen bereikten we al onze eerste stopplaats, waar iedereen kon proeven van een artisanaal zandkoekje of rabarbercakeje met een kopje koffie, thee of fruitsap.
We vervolgden onze fietstocht langs het ‘Blauwe Meer’ en de ‘Duitse Militaire Begraafplaats’ richting het nieuwe vlinderpad. Vlinderkoekjes- en wijn, en Kidibull voor de allerkleinsten, konden daar uiteraard niet ontbreken!
Volgende halte was de ‘Molen’, waar een vers aspergesoepke met een bijhorende aspergejenever geserveerd werd. Dat smaakte! En daarmee was het feest nog niet gedaan aan de ‘Molen’. Voor de kids was er een REUZEkatapult voorzien (wel bijna 3 meter groot) waarmee ze tennisballen konden schieten: plezier verzekerd!
De rit naar onze voorlaatste stop bracht ons richting een prachtige vijver in Gelderhorsten. Opnieuw was het smullen geblazen met verse wafels en suikerspinnen!
Alle deelnemers sprongen een laatste keer op hun fiets om, via het kanaal, naar een andere vijver halverwege de Zandstraat te rijden. In de idyllische vijver visten de kids met zelfgemaakte lijnen. Pannenkoeken en een borreltje advocaat vulden de laatste vrije gaatjes in de buiken van alle deelnemers.
Resultaat van een mooie mix tussen fietsen, degusteren, enthousiaste deelnemers en gedreven helpers/organisatoren: een geslaagde activiteit voor jong en oud!
Gepost op 2018-06-11 door Medard

Te voet naar Scherpenheuvel
Te voet naar Scherpenheuvel zondag 13 Mei
De traditie wil dat we ieder jaar in mei een bezoekje brengen aan Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel.
Maar hoe is deze devotie eigenlijk ontstaan ?
We waren van plan om er in deze uitgave een kort stukje over te schrijven ware het niet dat de drukkosten te hoog opliepen.
Mocht het je toch interesseren dan verwijzen we je graag naar volgende URL http://www.scherpenheuvel.be/nl/bedevaartsoord/geschiedenis
Belangrijk om weten is dat alles is ontstaan rond een mariabeeldje hangend aan een eik.
Ook uit geplogenheid starten we steeds om klokslag 1 uur aan de vroegere standplaats van de molen op Kattenbos.
15 deelnemers vonden het de moeite om uit hun warme nestje te kruipen.Voor de ene was het een bedevaart, voor de andere een sportieve prestatie, een tocht ter bezinning of gewoon voor de leut.
Het weer zat weer mee, het was zelfs best warm en zoals gebruikelijk vertrokken we als een vlucht opstijgende eenden, iedereen heeft dan van alles en nog wat te vertellen.
Het gezapig tempo waarmee we de tocht aangrepen duurde maar tot onze eerste stop aan de Malou. Vanaf dan werd het tred bepaald door één ervaren dodentochter en één in spe. Jean Aerts had ze nog ff proberen in te tomen maar zag al snel de zinsloosheid van zijn actie in. Tot in Ham bleef de groep nog redelijk samen, vanaf Tessenderlo werd het een horde met twee snelheden en nabij Zichem was het hek helemaal van de dam. De vlagjes op de toren langs de basiliek werkten als een rode lap op een stier.
Maar uiteindelijk heeft iedereen het gehaald en werden we met open armen ontvangen door Eric Drees, onze bezemchauffeur van dienst. Proficiat !!!!
Gepost op 2018-05-28 door Medard

Veilig op een veilige fiets
Infoavond : veilig op een veilige fiets
Donderdag 19 april 2018 gaat de geschiedenis in als de dag waarop het record van de hoogste dagtemperatuur uit 1988 werd verbroken sinds het begin van de waarnemingen in Ukkel.
Maar ook als de dag waarop onze infoavond over veilig fietsen doorging in De Klosterhof. Ondanks het warme weer mochten we toch 16 geïnteresseerden verwelkomen.
De spreker stak van wal met een grondige uitleg over wat nu precies een veilig fiets is en welke de wettelijke verplichten hieromtrent zijn. Ook werden er andere hulpmiddelen zoals de fietshelm, het fluovest, ... besproken. Oké, een veilige fiets daar begint het mee maar zeker zo belangrijk is dat we onze plaats op de weg weten m.a.w. kennen we de verkeersregels wel voldoende ? Een opfrissing aan de hand van enkele meerkeuzevragen was daarom wel eens nodig. Er werd ook even stilgestaan bij bepaalde specifieke verkeerssituatie zoals : ronde punten, fietsstraten, ....
Na de pauze ging het over de elektrische fietsen. E-bike, speed-bike, pedelec, ... zijn tegenwoordig hot items en niet meer weg te denken uit het straatbeeld.
We hebben het o.a. gehad over de verschillende soorten, hun plaats in het verkeer, of je een verzekering dient af te sluiten en of je al dan niet een helm moet dragen ?
Onderstaand onderbord al eens tegengekomen ? Hier staat de "P" voor speed pedelec.
Gepost op 2018-05-01 door Medard

Wat nog komt

Bezoek De Plezanten hof en Vincentius
Datum: 2018-09-05
Plaats: kerk Kattenbos
Tijdstip: 19.30 uur

Meer info: klik hier
Uitgebreide kalender

Wat voorbij is

Jogging
Datum: 2018-08-06
Plaats: Klosterhof Oude Diestersebaan 1 Lommel
Tijdstip: 18.00 uur

Verslag: volgt later
Foto's: klik hier
Uitgebreide kalender

Woord van de voorzitterGepost op 2008-01-01